Välkommen till Arabstam.se!

Denna webbplats innehåller ett register över arabiska fullblod som finns upptagna i den svenska stamboken. Du kan söka efter hästar som du vill se härstamningen till. Viss annan information om hästarna finns också. Arabstam.se drivs helt privat, som ett fritidsintresse.

Källorna är oerhört många och omöjliga att räkna upp här, men jag använder mig av både böcker och några olika webbdatabaser. Ibland krockar uppgifter med varandra, och i vissa fall har det varit väldigt svårt att ta reda på vad som faktiskt är korrekt (gäller framför allt hästar som förekommer långt bak i tiden). Därför är det helt omöjligt att få allting helt felfritt. Om du hittar någon felaktig uppgift blir jag jättetacksam om du hör av dig till mig och berättar detta så jag kan korrigera det hela.

Ännu är databasen förhållandevis liten, men den uppdateras regelbundet. Om det är någon särskild häst som du saknar får du gärna höra av dig till mig så lägger jag in den så fort jag hinner.

Jag som ligger bakom Arabstam.se är Ann-Charlotte Sternefält, före detta hästägare och uppfödare av arabhästar. Numera utan egen häst, men jag ägnar mig åt arabhästar på detta sätt istället. Arabhästens härstamning har alltid fascinerat mig, och jag vill nog påstå att jag är en riktig stamtavlenörd. Jag har diagnosen Asperger Syndrom så mitt intensiva specialintresse för det här med stamtavlor kan nog ha sin del i detta. Det är dock ingenting jag lider av, hehe. Under många års tid har jag drömt om att kunna driva en egen webbplats som är utformad på detta sätt. Det har varit ett oerhört kämpande för att kunna förverkliga det här, men i april 2015 lyckades det, även om jag varit på väg att ge upp vid några tillfällen då det varit tufft. Jag har dock lärt mig att man kan lyckas med mer än man tror, och i mitt fall har nog envishet och kämpaglöd varit två bra egenskaper att ha.

Har du några frågor? Då är det bara att skicka ett mail till ac@sternefalt.se.

Ann-Charlotte Sternefält